Friday, May 30, 2008

Προβολές ταινιών στην αυλή της κατάληψης.


Οι ανιδιοτελείς εργάτες της καθημερινής ρήξης, συνεχίζουν ακάματοι.

Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη

Tuesday, May 20, 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ VILLA AMALIAS

ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΑ ΦΩΤΙΑ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΦΩΤΙΕΣ & ΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ…

Την Κυριακή 18/ 5 γύρω στις 7.30 το πρωί ξεσπάει φωτιά στην Κατάληψη Villa Amalias στην οδό Αχαρνών, η οποία πριν κατασβεστεί προκαλεί υλικές ζημιές. Άμεσα συγκεντρώνονται εκατοντάδες σύντροφοι-ισσες και ξεκινούν οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών. Σχεδόν 30 ώρες αργότερα, γύρω στις 1 το μεσημέρι της 19ης/5 μια παρακρατική ομάδα εφόδου, μετά από παρακολούθηση της περιοχής, επιτίθεται και πάλι με εύφλεκτα υλικά –μέρα μεσημέρι σ’ έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αθήνας- προκαλώντας μια δεύτερη φωτιά. Η αλληλεγγύη είναι και πάλι μαζική, οι εργασίες ξεκινούν και πάλι άμεσα.
Αυτές οι δύο δολοφονικές επιθέσεις έρχονται να κλιμακώσουν, ν’ ανεβάσουν το επίπεδο μιας σειράς επιθέσεων που εδώ και αρκετούς μήνες έχουν βάλει στο στόχαστρο ανοιχτούς κοινωνικούς-πολιτικούς χώρους, στέκια, καταλήψεις, επιτροπές κατοίκων, γραφεία πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων. Αυτή η βία δεν είναι ορφανή. Άμεσος ή έμμεσος εντολέας και προστάτης τους είναι το κράτος. Εντολοδόχοι και εκτελεστές είναι οι παρακρατικοί μηχανισμοί που απαντούν θρασύδειλα στην δράση όλων όσων αγωνίζονται για ένα κόσμο χωρίς αφέντες και δούλους.
Η Villa Amalias – ένας ανοιχτός κατειλημμένος κοινωνικός-πολιτικός χώρος που λειτουργεί αυτοοργανωμένα και συλλογικά εδώ και 18 χρόνια- συμπυκνώνει με την ύπαρξη της και τη δράση της όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που τη θέτουν στη μαύρη λίστα αυτών των καθαρμάτων. Γι αυτούς δεν είμαστε τίποτ’ άλλο παρά ένα από τα αγκάθια στο κέντρο αυτής της γκρίζας πόλης. Τους ενοχλεί αυτό που είμαστε και αυτό που κάνουμε. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που – με ή χωρίς στολές- έφτασαν μέχρι την πόρτα μας. Τους ενοχλεί που μέσα στον κόσμο της εξατομικευμένης μιζέριας δεν κοιτάμε την πάρτη μας και τη βολή μας αλλά επιλέγουμε να δρούμε κοινωνικά και ζούμε συλλογικά. Τους ενοχλεί που για εμάς η αλληλεγγύη και η αντίσταση δεν είναι κούφια προεκλογικά λόγια αλλά χειροπιαστοί τρόποι ζωής. Τους ενοχλεί που αντί να είμαστε ιδιοκτήτες και δανειολήπτες είμαστε καταληψίες. Τους ενοχλεί που αντί να σιχτιρίζουμε και να βαράμε μετανάστες επιλέγουμε να σταθούμε στο πλάι τους. Τους ενοχλεί που δε χωράμε στο φανταχτερό τίποτα των μμε και του life style και επιλέγουμε να εκφραζόμαστε και να δημιουργούμε αντιεμπορευματικά. Τους ενοχλεί…Η λίστα είναι μακριά. Αλλά νομίζουμε ότι και αυτά αρκούν.
Αν νομίζουν ότι μπορούν να μας φοβίσουν, να μας τρομοκρατήσουν, να μας απομονώσουν κοινωνικά και να μας εξαφανίσουν πολιτικά είναι βαθιά νυχτωμένοι. Κανένας δε θα μας πάρει αυτό που εδώ και 18 χρόνια δημιουργούμε. Είμαστε πολλοί και πολλές, διαφορετικοί και διαφορετικές, ίσοι και ίσες. Έχουμε τους λόγους, έχουμε τους τρόπους και όλα συνεχίζονται!

ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ!

ΥΓ 1: Προς τους φυσικούς αυτουργούς των δολοφονικών επιθέσεων: δεν υπάρχει καμία ασφαλής τρύπα για κανένα τυφλοπόντικα.
ΥΓ 2: Προς την Ελληνική Αστυνομία: Οι μάσκες σας έχουν πέσει προ πολλού. Να σας χαίρεστε η Δημοκρατία σας…
ΥΓ 3: Προς επίδοξους «ιδιοκτήτες» που θα σπεύσουν να θυμηθούν την περιουσία τους: Όπως εμείς το βρήκαμε παρατημένο και μισοκατεστραμμένο, το φτιάξαμε και του δώσαμε ζωή, έτσι εμείς θα το ξαναφτιάξουμε. Μη ξερογλύφεστε…

ΚΑΤΑΛΗΨΗ VILLA AMALIAS
Αχαρνών 80 & Χέυδεν

G

Tuesday, May 13, 2008


Η κατάληψη ΙΚΑ στη Λάρισα γκρεμίστηκε. Θα γεννηθούνε χίλιες.

Στις 23 απριλίου εκκενώθηκε και γκρεμίστηκε η κατάληψη που στεγάζονταν στο παλιό κτίριο του ΙΚΑ στη Λάρισα. Αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν, χτύπησαν και συνέλαβαν 7 καταληψίες. Οι μπουλντόζες γρήγορα μισογκρέμισαν το κτίριο σαν να είναι αυτό το ζήτημα. Το ζήτημα δεν είναι αυτό, το ζήτημα δεν τελειώνει εδώ. Οι συλληφθέντες απελευθερώθηκαν με την έμμεση απειλή για περαιτέρω δικαστικές περιπέτειες. Το ζήτημα δεν τελειώνει εδώ. Την επόμενη μέρα, πορεία καταληψιών και αλληλέγγυων επιτίθεται με μπογιές και πέτρες στο δημαρχείο. Σίγουρα το ζήτημα δεν τελειώνει εδώ. Ο δήμαρχος τους χαρακτηρίζει υποκινούμενους. Έχει δίκιο.

Είναι υποκινούμενοι, είμαστε υποκινούμενοι, από την απείθαρχη επιθυμία μας για ελευθερία. Είναι υποκινούμενοι, είμαστε υποκινούμενοι, από την αποφασιστικότητά μας για χωρίς όρους αντίσταση, για χωρίς νόμους αυτοοργάνωση. Πώς θα καταφέρουν να υποτάξουν τέτοιου είδους υποκίνηση;

Για αυτό ας μη γελάνε άσκοπα. Το ζήτημα δεν τελειώνει εδώ.

villa amalias

Μουσικοθεατρικη παρασταση απο τον θεατρικο κυκλο "Αναπλους", στην αυλή της καταληψης.

Για την αλληλεγγυη και στηριξη της καταληψης του κτηματος Πραποπουλου.

17 και 18/5.