Friday, September 16, 2011

Συνεχίζουμε....


Κράτος, παρακράτος, φασίστες. Διαφορετικές ονομασίες, παρόμοιες βάσεις ιδεολογικές και πρακτικές.
Καταστολή, τρομοκρατία, θρασύδειλες και ύπουλες επιθέσεις.
Απέναντι σε αυτό που τους φοβίζει περισσότερο.
Στην ελευθερία του πνεύματος. 
Στους χώρους και στους ανθρώπους που υπερασπίζονται με το πρόσωπό τους τα πιστεύω τους, τα προτάγματά τους για μια κοινωνία χωρίς κεφάλαιο και κράτος. Χωρίς ψευδεπίγραφους εθνοτικούς διαχωρισμούς. Χωρίς πάσης φύσεως εξουσία.

"Κύριοι" ποτέ δεν επιλέξαμε να παίξουμε παιχνίδια καλυπτόμενοι
 από το μανδύα κάποιας ορατής ή αόρατης αρχής.  

Οι μέρες της αφθονίας σας είναι μετρημένες. 
Και το γνωρίζετε καλά...
Συνεχίζουμε......

Κατάληψη Ελαία:
Τον Απρίλιο που μας πέρασε, το παρακράτος προσπάθησε να κάψει την Κατάληψη Ελαία.
Τη Δευτέρα που μας πέρασε (21.09.2011), το κράτος διέρρηξε την Κατάληψη Ελαία.

            Είναι ολοφάνερο πια ότι το κράτος και το παρακράτος αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ο εμπρησμός του Απριλίου από “αγνώστους” του παρακράτους δεν είχε το επιθυμητό γι' αυτούς αποτέλεσμα, αφού η κατάληψη επιδιορθώθηκε και συνέχισε να λειτουργεί. Γι' αυτό, το επίσημο αυτή τη φορά κράτος αποφάσισε να συνεχίσει το έργο από εκεί που είχε μείνει, στέλνοντας την αστυνομία να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Αυτή τη φορά δεν έβαλαν φωτιά, αλλά διέρρηξαν το χώρο, αναποδογύρισαν σακκούλες με ρούχα και παιδικά παιχνίδια και συρτάρια με γραφική ύλη. Αφού δεν βρήκαν... ναρκωτικά, εκρηκτικά, όπλα, λαθραία τσιγάρα και αλκοόλ, βρήκαν τα εξής συγκλονιστικά πειστήρια, τα οποία και κατασχέθηκαν προς περαιτέρω ανάλυση: ένα βιβλίο πρακτικών της συνέλευσης και ένα μικρό φουρνάκι με ύποπτο χρονοδιακόπτη...(;!) Επίσης αφαίρεσαν σαν διαρρήκτες μία επικίνδυνη τηλεόραση και ένα σκληρό δίσκο με τραγούδια ! !
            Η τακτική αυτή της αστυνομίας εφαρμόζεται τελευταία όλο και συχνότερα σε ελεύθερους κοινωνικούς χώρους και καταλήψεις. Οι καταλήψεις “Libertatia”, το “Σχολείο” και το “Ορφανοτροφείο” στη Θεσσαλονίκη και η “Πατησίων & Σκαραμαγκά” στην Αθήνα, δοκίμασαν φέτος την ίδια τακτική εισβολής. Πάντα με “ανώνυμες καταγγελίες” για δήθεν ναρκωτικά ή διαμονή μεταναστών, οι μπάτσοι έχουν ανακαλύψει τη νέα μόδα στην καταστολή αγωνιζόμενων κοινωνικών ομάδων. Στα δύο χρόνια της ύπαρξής της, η Κατάληψη Ελαία έχει καλέσει σε πάρα πολλές απεργίες και πορείες, έχει διοργανώσει πολιτικές συζητήσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις, έχει δημιουργήσει αγροκολλεκτίβα για την από κοινού καλλιέργεια της γης, χαριστικό παζάρι, δωρεάν μαθήματα, όπως αυτά των ελληνικών για μετανάστες, θεάτρου, φωτογραφίας, χορού, καποέιρα, ενώ μέχρι και οι θεατρικές παραστάσεις, οι συναυλίες της, τα γλέντια και τα πάρτυ της κινούνται μακριά από την κυρίαρχη λογική της εμπορευματοποίησης και του κέρδους. Φαίνεται ότι στον καιρό της τραπεζόφιλης νεοφιλελεύθερης χούντας οι χώροι που ενοχλούν την εξουσία πρέπει να τρομοκρατούνται και να φιμώνονται. Όπως άλλωστε οφείλουν να φοβούνται και να υπακούουν και όλοι οι κάτοικοι αυτής της χώρας.
            Εμείς από την πλευρά μας καλούμε σε συνέλευση την Πέμπτη 22.9.2011 ώρα 18.00, στο καφενείο την Παρασκευή στις 21.00 και σε αυτοοργανωμένο γλέντι με φαγοπότι την Κυριακή 25.9.2011, στις 14:00.
            Η κατάληψη συνεχίζει τη λειτουργία της και εντείνει τη δράση της. Η τρομοκρατία τους δεν θα βρει έδαφος στην Ελαία.
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΛΑΙΑ  
ΔΑΙΡΠΦΕΛΔ  & ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ  

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ
Κατάληψη Έπαυλης Κούβελου:1η ενημερωτική ανακοίνωση σχετικά με την εμπρηστική επίθεση στην κατάληψη
Σήμερα, ξημερώματα Πέμπτης 15/9/2011 στις 3:30 η κατάληψη Έπαυλης Κούβελου στο Μαρούσι (Διονύσου & Σόλωνος), δέχτηκε εμπρηστική επίθεση. Το αποτέλεσμα ήταν να καεί ολόσχερώς η στέγη και να καταρρεύσει και να καούν 4 δωμάτια, μαζί με όλα τα αντικείμενα και το έντυπο και αρχειακό υλικό που υπήρχε σε αυτά.
Καλούμε όλες τις καταλήψεις, στέκια, συλλογικότητες και αλλυλέγγυους-ες σε ανοιχτή συζήτηση αύριο Παρασκευή 16/09/2011 στις 17:00 στο χώρο της κατάληψης.
Ξημερώματα Πέμπτης 15/09/2011 και ώρα 3:30 η κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Διονύσου & Σόλωνος στο Μαρούσι, δέχεται εμπρηστική επίθεση. Αποτέλεσμα της πυρκαγιάς είναι να καταρρεύσει η στέγη και να καούν 4 δωμάτια του κτιρίου. Η Έπαυλη Κουβέλου, που τελεί υπό κατάληψη από τις 7 Απριλίου του 2010, αποτελεί για εμάς στέγη των πολιτικών μας ιδεών και ορμητήριο των πολιτικών μας δράσεων ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί και ως ελεύθερος κοινωνικός χώρος. Μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα με πρόταγμα μας την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη, λειτουργώντας με αντιιεραρχικές δομές καταφέραμε να καθαρίσουμε το χώρο και να τον καταστήσουμε λειτουργικό, να πραγματοποιήσουμε εκδηλώσεις πολιτικού περιεχομένου, καθώς και να παρέμβουμε στην τοπική κοινωνία με δράσεις αντιπληροφόρησης.
Σε περίοδο συστημικής κρίσης, (πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής, θεσμικής) και ενώ παρατηρούνται φαινόμενα κοινωνικής όξυνσης και κοινωνικού αναβρασμού, το κράτος επιλέγει να θωρακιστεί εντείνοντας το βαθμό καταστολής για να διατηρήσει τη θέση ισχύος του. Στόχος του είναι να «χτυπήσει» κάθε κομμάτι του κοινωνικού συνόλου που αντιστέκεται στους σχεδιασμούς του. Τα πολιτικά στέκια και οι καταλήψεις αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του αγώνα βρίσκονται στο στόχαστρο του κατασταλτικού μηχανισμού, ο οποίος δρα εναντίον τους με εκκενώσεις, έρευνες και αποδόσεις κατηγοριών που πολλές φορές συνοδεύονται από υπέρογκες εγγυήσεις. Κι αυτό διότι αποτελούν εστίες πολιτικών ζυμώσεων, συσπείρωσης των αγωνιζόμενων και συλλογικοποίησης της δράσης τους.
Η πολιτική δράση τέτοιων εγχειρημάτων, που αυξάνονται τον τελευταίο καιρό στον ελλαδικό χώρο, είναι φυσικό να βρίσκει απέναντί της και διάφορες νεοφασιστικές ομάδες. Ομάδες που ενοχλούνται άμεσα από τα προτάγματα που προβάλλονται από αυτούς τους χώρους, όπως αυτά της ισότητας και της αλληλεγγύης μεταξύ όλων των κοινωνικών υποκειμένων χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς. Οι εμπρηστικές επιθέσεις σε κατειλημμένους χώρους και στέκια αποτελούν συνηθισμένη τους τακτική, καθώς έχουν σημειωθεί επίσης και κάποιοι τραυματισμοί συντρόφων που συμμετέχουν σ’ αυτούς. Επιπλέον δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει τη σύμπραξη κράτους και παρακράτους σε συμμορίτικα χτυπήματα, όχι μόνο ενάντια σε πολιτικούς χώρους αλλά και σε πογκρόμ μεταναστών, πορείες κλπ.
Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν την εμπρηστική επίθεση που έγινε στην κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου ως αναμενόμενη στάση του πολιτικού μας εχθρού, που πιστεύει ότι μια τέτοια κίνηση μπορεί να μας φοβίσει και να αποδυναμώσει την πολιτική μας συλλογικότητα. Όμως η φωτιά, μπορει να προκάλεσε υλικές φθορές αλλά δυνάμωσε τη θέλησή μας και την αποφασιστηκότητά μας για συνέχιση του αγώνα μας ως πολιτική οντότητα. Τέλος ως κομμάτι του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου, θεωρούμε ότι ένα τέτοιο χτύπημα δεν αποτελεί χτύπημα σε μια μεμονωμένη ομάδα αλλά σε έναν ευρύτερο πολιτικό χώρο. Έναν χώρο που βασισμένο στις αρχές της αλληλεγγύης συσπειρώνεται και αντιστέκεται δυναμικά σε τέτοιου είδους φασιστικές επιθέσεις.
10, 100, 1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΠΛΗΞΗΣ
Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου
Διονύσου & Σόλωνος, Μαρούσι

Κατάληψη Libertatia:
Ενημερωτικό κείμενο της κατάληψης Libertatia για τα γεγονότα της Παρασκευής 9/9 στη Θεσσαλονίκη:
Σήμερα Παρασκευή 9/9/11 μία μέρα πριν τα εγκαίνια της δεθ στις 12:00 το μεσημέρι σταμάτησαν έξω από την κατάληψη 30 με 50 μηχανές διας. Ασφαλίτες που παρακολουθούσαν την κατάληψη από το πρωί αμέσως προσέγγισαν την εξωτερική πόρτα και ζήτησαν από τα άτομα που βρισκόταν μέσα στο κτίριο να ανοίξουν την πόρτα για να προσαχθούν. Στο σύντομο διάλογο που ακολούθησε δηλώσαμε ότι δεν έχουμε πρόθεση να ακολουθήσουμε τις εντολές τους. Ο αποκλεισμός έληξε μετά από 1 περίπου ώρα και αφού έγινε ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να παραδοθούμε. Στο διάστημα αυτό αλληλέγγυοι προσπάθησαν να προσεγγίσουν το κτίριο το οποίο ήταν περικυκλωμένο σε απόσταση πολλών οικοδομικών τετραγώνων. Σε όλη την περιοχή πραγματοποιούνταν έλεγχοι σε περαστικούς.
Εντάσσουμε τη συγκεκριμένη ενέργεια στα πλαίσια της τρομοκράτησης και της διάχυσης κλίματος φόβου εν όψει της δεθ. Η επίδειξη δύναμης από το κράτος κάθε χρόνο τη συγκεκριμένη περίοδο μόνο ως τέτοια μπορεί να γίνει αντιληπτή.
Εμείς από τη πλευρά μας δηλώνουμε πως τέτοιες «θεαματικές» ενέργειες προφανώς και δεν αρκούν για να επηρεάσουν με οποιοδήποτε τρόπο τις θέσεις και τις πρακτικές μας, που συνειδητά έχουμε επιλέξει και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε μέχρι τέλους.
Ευχαριστούμε όλες τις συντρόφισες-ους, αλληλέγγυες-ους, φίλες-ους, που με όποιον τρόπο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ, Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ 
  Κατάληψη Libertatia
Λ. Στρατού 19 & Σαρανταπόρου

Κατάληψη Δέλτα:
Κείμενο της κατάληψης Δέλτα σχετικά με την απόπειρα εκμίσθωσης του κτιρίου από το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης:

Η ΔΕΛΤΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ
ΔΕΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Στα τέλη Ιουλίου ανακοινώνεται δημόσια η πρόθεση του Α.Τ.Ε.Ι.Θ. να μισθωθεί το επί τέσσερα χρόνια κατειλημμένο κτίριο στην οδό Εγνατίας.
Ο εν λόγω χώρος μετά από χρόνια εγκατάλειψης μετατράπηκε, μέσα από συλλογικές διαδικασίες, από ερειπωμένο κι απρόσιτο κτίριο σε ελεύθερο και κοινωνικό εγχείρημα , ανοιχτό για όλους. Η λειτουργία του βασίζεται στην ισότητα και την αλληλεγγύη, μακριά και ενάντια σε κάθε μορφή κρατικής ή ιδιωτικής διαχείρισης. Οι αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά και οριζόντια, βάση των αναγκών, των επιθυμιών και των δυνατοτήτων μας.
Οι απελευθερωμένοι χώροι και οι καταλήψεις είναι η λύση.
Το πρόβλημα είναι ο καπιταλισμός.
Διανύουμε μια χρονική περίοδο άγριας αναδιανομής του  κοινωνικού πλούτου, όπου οι πλούσιοι γίνονται λιγότεροι και πλουσιότεροι και οι φτωχοί περισσότεροι και φτωχότεροι. Θέλοντας να πραγματοποιήσουν τα ειδεχθή τους σχέδια, συνεχίζουν να αναβαθμίζουν το νομικό και υλικοτεχνικό τους οπλοστάσιο, στα πλαίσια του διεθνούς σχεδιασμού των αφεντικών. Το κράτος, λειτουργώντας με τη στρατηγική του διαίρει και βασίλευε, προσπαθεί  να απομονώσει όσους αγωνίζονται και αντιστέκονται στιγματίζοντας τους για να μπορέσει να τους αντιμετωπίσει ευκολότερα.
Όταν χτυπιούνται οι καταλήψεις, τα ανατρεπτικά κομμάτια της κοινωνίας και όσοι αγωνίζονται, είναι σαν να μας χτυπούν όλους.
Η καταστολή πέρα από τα άμεσα αποτελέσματα έχει και «παραδειγματικό» χαρακτήρα. Έχει σκοπό να αποθαρρύνει οποιονδήποτε προσπαθεί να αντισταθεί και να αναζητήσει ριζοσπαστικές-ρεαλιστικές λύσεις για τη ζωή του. Για τους λόγους αυτούς είναι αναγκαία η ταξική και κοινωνική αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων. Στα συλλογικά προβλήματα, δεν υπάρχουν ατομικές λύσεις αλλά συλλογική δράση.
Αν δεν ενωθούμε σε ένα κοινό αγώνα ενάντια στην καταπίεση, τότε θα μοιραστούμε μια κοινή ήττα.                                                                                                                                          Κατάληψη Δέλτα                       Εγνατίας 13