Tuesday, March 20, 2012

Λίγα λόγια για ένα ακόμη πανηγύρι της δημοκρατίας....



  Στις 17/03/12, ημέρα διοργάνωσης ενός προεκλογικού αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου από αριστερές οργανώσεις,  η ευρύτερη περιοχή της οδού Αχαρνών βρέθηκε, από νωρίς το πρωί,  κάτω από αστυνομοκρατικό  κλοιό.

     Η διαδήλωση μπλοκαρίστηκε στην οδό Αχαρνών, στο ύψος της οδού Ιουλιανού, ενώ παράλληλα στα  «άγια χώματα» του αγ. Παντελεήμονα μερικές δεκάδες φασιστών και «αγανακτισμένων κατοίκων» χαριεντίζονταν με τους «προστάτες του πολίτη».

     Σύντροφοι και συντρόφισσες βρεθήκαμε για πολλές ώρες έξω από την κατάληψη Villa Amalias για να περιφρουρήσουμε τη γειτονιά μας. Για εμάς, ο αντιφασιστικός αγώνας δε δίνεται ούτε στα τηλεοπτικά πάνελ, ούτε είναι ένα πυροτέχνημα. Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό, το παρακράτος και το κράτος δίνεται κάθε στιγμή, κάθε μέρα και κάθε νύχτα...

    Γύρω στις 8 το βράδυ, μια αγελαία ομάδα των μπάτσων της Δέλτα επέλεξε να επιτεθεί στη Villa Amalias, προσπαθώντας να εισβάλλουν στην κατάληψη. Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες που βρισκόμασταν στο χώρο τους απωθήσαμε.

     Η απρόκλητη επίθεση των καγκουροένστολων - είτε κατόπιν εντολών,  είτε όχι - πέρα από την επιβεβαίωση για μια ακόμη φορά του ρόλου των ένστολων συμμοριών, που περιφέρονται στην πόλη πάνω σε δίκυκλα τρομοκρατώντας τα κομμάτια της κοινωνίας που αντιστέκονται, εξαθλιωμένους μετανάστες και ντόπιους ή όποιον τους φαίνεται «παράξενος», όχι μόνο δεν έπληξε στο παραμικρό τη θέλησή μας για αγώνα αλλά προκαλεί ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα.


ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΦΟΒΟ, ΘΕΡΙΖΕΙ ΟΡΓΗ
ΜΠΑΤΣΟΙ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ!

22 χρόνια κατάληψη Villa Amalias