Friday, June 17, 2016

Σύντομη ενημέρωση από τη δίκη για την ανακατάληψη της Villa Amalias

https://athens.indymedia.org/post/1560281/

Λίγο πριν τις 16.00 ολοκληρώθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων η διαδικασία που ξεκίνησε στις 9 το πρωι  εναντίον των 92 συντρόφων και συντροφισσών για την ανακατάληψη  της Villa Amalias, με την παρουσία εκατοντάδων αλληλέγγυων έπειτα από καλέσματα πολιτικών ομάδων, αυτοδιαχειριζόμενων στεκιών και καταλήψεων.
Ήδη από το πρωί, οι κατηγορούμενοι-ες είχαν δηλώσει στο δικαστήριο την πρόθεση τους να δικαστούν παρά την αποχή των δικηγόρων.
Τελικά η έδρα ανέβαλε τη δίκη, λόγω παρέλευσης του ωραρίου για τις 28 Μάρτη του 2017 αποφασίζοντας την άρση των περιοριστικών όρων για όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, πλην ελαχίστων απόντων από τη διαδικασία.
Στην ανακατάληψη της 9ης Γενάρη 2013 συμμετείχαν 92 σύντροφοι και συντρόφισσες. Οι 91 σύντροφοι και συντρόφισσες που είχαν κληθεί να δικαστούν σήμερα  καθώς και ένας ανήλικος (εκείνη την εποχή) σύντροφος ο οποίος και καταδικάστηκε, από το δικαστήριο ανηλίκων που τον δίκασε πριν μερικούς μήνες, σε χρηματικό πρόστιμο. 

Τίποτα δεν τελείωσε, όλα συνεχίζονται. Και όπως έλεγε και το πανώ που αναρτήθηκε σήμερα στα δικαστήρια από την κατάληψη Βανκούβερ Απαρτμάν "Είμαστε και θα είμαστε εδώ".