Wednesday, June 22, 2011

Η κατάληψη Ορφανοτροφείου στη θεσσαλονίκη για την εισβολή της αστυνομίας στο κτίριο, και τις συλλήψεις συντρόφων.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟΥ
Χρονικό, Πέμπτη 16/6, 13:00
Κοπρόσκυλα της αντιτρομοκρατικής και της δίωξης ναρκωτικών, συνοδεία μπάτσων εισβάλλουν στο σπίτι μας. Ασφαλίτες όλων σχεδόν των υπηρεσιών ανοίγουν την αυλόπορτα και μπουκάρουν στα δωμάτια της κατάληψης. Προτεταμένα όπλα σε κεφάλια, φουσκωτοί της κρατικής να τραβολογούν ημίγυμνους, ομάδες ΔΙΑΣ στην αυλή του σπιτιού, με πισθάγκωνα δεμένους συντρόφους να κοιτούν τον τοίχο. Η πταισματοδίκης να μας διαβεβαιώνει ότι τάισε τα σκυλάκια μας! Έρευνα κατ’ οίκον με αφορμή έναν εμπρησμό, χιλιόμετρα μακριά σε τοπική οργάνωση του ΜΠΑΤΣΟΚ, στις Συκιές, όπως μάθαμε αρκετά εκ των υστέρων. Τσογλανοπαρέες μασκοφόρων των όπλων και εκρηκτικών, της προστασίας πολιτεύματος, της δίωξης ναρκωτικών, της σήμανσης και όποιας άλλης υπηρεσίας της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, αλωνίζουνε στο χώρο ψάχνοντας τα πειστήρια των βιωμάτων μας. Εξειδικευμένοι ηλίθιοι με βαλιτσάκια και νεσεσέρ εργασίας βαφτίζουν ραπιτογράφους σε ενέσεις ινσουλίνης, ελβετικούς σουγιάδες σε επικίνδυνα όπλα, τσιμεντόχρωμα σε ηρωίνη, πλαστικά παιχνίδια σε ρέπλικες όπλων.
Ο χώρος που ζούμε, περικυκλωμένος από κάθε λογής ανδρείκελο της αστυνομίας είναι σούβλισμα στην καρδιά. Η εικόνα συντρόφων δεμένων πισθάγκωνα τσουρουφλίζει τα μάτια, τα βιβλία στο πάτωμα, οι ντουλάπες άδειες, προσωπικά γράμματα ανοιχτά, στρώματα ανάποδα, αντικείμενα χυμένα παντού, προσβάλλουν την ιδιωτικότητα μας, οργή, μίσος. …Θραύσματα εικόνων σε πραγματικό χωροχρόνο..
Διεύθυνση Γρηγ. Λαμπράκη 186

Εισβάλλοντας οι μπάτσοι στην κατάληψη, κόβουν τις τηλεφωνικές γραμμές (τηλέφωνο-internet) νομίζοντας πως έτσι θα αποτρέψουν την επικοινωνία με τους συντρόφους μας. Ωστόσο, το δίκτυο αλληλεγγύης και οι συντροφικές σχέσεις λειτούργησαν άμεσα με αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα να παραβρεθούμε έξω από το κτήριο περίπου 200 άτομα. Αρχικά δεν γνωρίζαμε τι συμβαίνει, αφού δεν είχε προηγηθεί καμία ειδοποίηση. Αρκετή ώρα μετά πληροφορηθήκαμε από τους δικηγόρους ότι πρόκειται για έρευνα και όχι για εκκένωση. Οι εξηγήσεις των μπάτσων στους δικηγόρους αλλά και στους συντρόφους που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι ήταν ασαφείς και παραπλανητικές. Κάνουν λόγω περί ανώνυμων καταγγελιών για ναρκωτικά, δήθεν καλοντυμένων υπόπτων που εισήλθαν στο κτήριο και άλλων τέτοιων ευφάνταστων σεναρίων. Μετά από περίπου τρεις ώρες, τα πέντε άτομα που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι συλλαμβάνονται και οδηγούνται με χειροπέδες στα βανάκια των μπάτσων, με αποτέλεσμα να επικρατήσειένταση, Στην προσπάθεια μας να προσεγγίσουμε τους συντρόφους τα ΜΑΤ απαντούν, απωθώντας μας με χρήση χημικών και ξύλο. Στην Λαμπράκη στήνονται πρόχειρα οδοφράγματα, οι μπάτσοι υποχωρούν και ο κόσμος ανακαταλαμβάνει το κτήριο. Αργά το απόγευμα ο ένας από τους πέντε συντρόφους αφήνεται ελεύθερος. Αποδίδονται κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα στους υπόλοιπους τέσσερις, οι οποίοι αφήνονται ελεύθεροι την επόμενη μέρα και ορίζεται η δίκη τους για τις 29 Ιουνίου. Παράλληλα πληροφορούμαστε την Παρασκευή ότι με τις ίδιες κατηγορίες διώκονται και άλλοι δύο από εμάς.
Τη νεοεισαγόμενη πρακτική τύπου αντιποίνων, την έχουμε ξαναδεί σ’ αυτήν την πόλη. Η πρόφαση-αφορμή ενός εμπρησμού για εισβολή σε σπίτια, και ότι τους κάτσει, χωρίς καμία ένδειξη, αποτελεί και αυτή μέρος ενός μεθοδευμένου σχεδίου που έχει εξαπολύσει η κυριαρχία καιρό τώρα. Το μήνυμα είναι σαφές «Θα σας σπάσουμε τον τσαμπουκά, με οποιοδήποτε τρόπο».
Αλλά σχεδιάζουν για μας, χωρίς εμάς. Και τους θυμίζουμε, πως ένα μικρόβιο όσο το πολεμάς τόσο δημιουργεί πιο ισχυρά στελέχη.

ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ
Γιατί, ότι αγαπάμε σ’ αυτόν τον κόσμο ήταν πάντα εναντίον του…