Wednesday, May 16, 2012

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΤΕΚΙ BARUTI


Ανακοίνωση για την καταστολή στην Βέροια


ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΣΑΜΕ ΠΟΤΕ
ότι αυτή η «Δημοκρατία» είχε αλτρουιστικό προσωπείο, ούτε καν μετριοπαθές. Με πρόσχημα την «δημοκρατία» επιτίθεται σε όποιον την διαψεύδει, με παραμορφωμένο προσωπείο τσακίζει όποιον την αμφισβητεί. Η δημοκρατία τους είναι μια απολυταρχία με νομιμότητα, την οποία αποκτούν εξαναγκάζοντας την αποδοχή της δουλικότητας.
Η καταστολή που εφαρμόζεται εξακολουθητικά αρκετό καιρό τώρα σε όλες τις διαδηλώσεις και με βοήθημα την εκφορά του φόβου στην καθημερινότητα, είναι η απόδειξη ότι δεν ζούμε σε μια ειρήνη, αλλά σε ένα πόλεμο που τα θύματα είναι μαζικά. Μετράμε νεκρούς που δεν άντεξαν την πίεση, πληγές ανθρώπων που αντιστάθηκαν, και διαλυμένες ζωές, χαμένες στον αγώνα για ελάχιστη αξιοπρέπεια.
Οι άρχοντες αυτού του τόπου νιώθουν να έχουν ακόμη μεγαλύτερο το καταχρηστικό δικαίωμα, να θεωρούν τις πόλεις πεδίο επιβολής της εξουσίας τους, τα σπίτια μας μέρος της βρωμιάς τους και στους δρόμους να περιδιαβαίνουν τα ανδρείκελα που διασφαλίζουν την καταστολή και την βία στις ζωές μας.
Αυτό που είδαμε την 25η Μαρτίου ήταν τα κέντρα των πόλεων να έχουν καταλειφθεί από δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού. Ολόκληρος ο στρατός κατοχής βρισκόταν σε εγρήγορση για να πραγματοποιήσει τους εκβιασμούς και τις απειλές που μας ανακοίνωσαν μέρες πριν τα αφεντικά τους. Η αρχή έγινε από την πόλη της Βέροιας όπου μια μερίδα αγωνιστών συγκεντρώθηκε για να αντισταθεί στην κρατική τρομοκρατία και να κρατήσουν τους φασίστες μακριά από την πόλη. Φαίνεται πως η συνάθροιση άνω των τριών φοβίζει τις χούντες. Ένας υπερβολικά μεγάλος, για τα δεδομένα της πόλης, κατασταλτικός μηχανισμός, μαζεμένος απ’ όλο τον νομό, περικύκλωσε τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί και τον ανάγκασε σε προσαγωγή η οποία εξελίχτηκε σε σύλληψη. Η στοχοποίηση του αναρχικού χώρου και η προσπάθεια της «κοινοβουλευτικής χούντας» για πολιτική εξόντωση αυτού, η ποινικοποίηση της πολιτικής ταυτότητας, είναι ξεκάθαρη από την αδικαιολόγητη εισβολή μπάτσων και αντιτρομοκρατικής στο αυτόνομο στέκι μπαρούτι, την ίδια μέρα, χωρίς να υπάρξουν τα πολυπόθητα γι’ αυτούς ευρήματα. Είναι θέμα χρόνου να βρούμε τους προστάτες του πολίτη να μας περιμένουν έξω από τα σπίτια μας (τακτική που ακολούθησαν στην περσινή και φετινή επέτειο της 25ης), έξω από τις δουλειές μας, στο διπλανό τραπέζι… Ο αναρχικός χώρος αγωνίζεται για την κοινωνική δικαιοσύνη, την ισότητα, την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια. Ένας χώρος που ποτέ δεν θέλησε να δελεάσει κανέναν, να ξεγελάσει και να εκμεταλλευτεί οποιονδήποτε. Έρχεται σε ρήξη με εξουσίες και επιβολές και παλεύει για την ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ευγενική συνύπαρξη με την φύση.
Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ… Δύο μέρες μετά ομάδα συντρόφων προσήχθη βίαια στο τμήμα ενώ κολλούσαν πολιτικές αφίσες. Πάλι οι αστυνομικές αρχές καταστολής ενοχλήθηκαν από την ελεύθερη φωνή η οποία τρομάζει τα «αφεντικά» και τους εξουσιαστές.
Στη συνέχεια εμφανίστηκαν στην κεντρική πλατεία Δημαρχείου τριάδα φασιστών-εθνικιστών, οι οποίοι άρχισαν τους βανδαλισμούς σε αφίσες και πανό, ενώ απείλησαν νέους με αεροβόλο όπλο και σπρέι πιπεριού, που έριξαν στο πρόσωπο ενός νεαρού. Εκδιώχτηκαν άμεσα από το νεαρόκοσμο της πλατείας που έδειξε ότι δεν ανέχεται φασιστοειδή να περιδιαβαίνουν στην πόλη. Η αντίδραση της αστυνομίας ήταν η αναμενόμενη. Δέχτηκαν φυσικά τα ψευδή στοιχεία των φασιστοειδών και κατηγόρησαν ανθρώπους που ούτε καν παρευρίσκονταν στην πλατεία, και τελικά ακολούθησαν συλλήψεις και παραπέμφθηκαν σε δίκη, με βάση όλα τα ψέματα των φασιστοειδών.
Θεωρούμε πως βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο όπου διακυβεύονται και οι ελάχιστες ‘’δημοκρατικές’’ παραχωρήσεις. Αν δεν το αντιληφθούμε άμεσα και κυρίως αν δεν πράξουμε ανάλογα, θα βρεθούμε σύντομα, ανήμποροι και ακίνητοι μέσα στον βούρκο της βαρβαρότητας και του φασισμού. Η στοχοποίηση πολιτικών χώρων και πολιτικών ομάδων είναι το σήμερα. Η καταστολή της κάθε φωνής αντίστασης, το επόμενο βήμα.
Αντιστεκόμαστε στην προσπάθεια των εξουσιαστών να μας φιμώσουν. Σηκώστε ανάστημα, κάθε σκεπτόμενο άτομο, κάθε ομάδα που έχει την αμεσοδημοκρατία ως πρόταγμα ζωής. Ο αγώνας δεν έχει σταματήσει ποτέ, μα τώρα χρειάζεται καθένας να πάρει μερίδιο ευθύνης.
ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΤΕΚΙ BARUTI, από την πόλη της Βέροιας