Friday, February 21, 2014

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ - 28/2/2014

στους/στις 11 συντρόφους/ισσες που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια παρέμβασης ενάντια στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών/ριών και τα κρατικά πογκρόμ του "Ξένιου Δία".
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ 11 ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ-ΙΣΣΕΣ
 «Στις 28/12/13, κατά τη διάρκεια προπαγάνδισης πορείας ενάντια στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και τις επιχειρήσεις «ξένιος ζευς» και «θέτις», δεχθήκαμε συντονισμένη επίθεση από αστυνομικές δυνάμεις στην πλατεία βικτωρίας, με αποτέλεσμα δώδεκα συλλήψεις, έντεκα συντρόφων-ισσών μας και ενός περαστικού. Αφορμή της επίθεσης ήταν το επεισόδιο που είχε προηγηθεί στην περιοχή του αγ. νικολάου, όταν γνωστός φασίστας της περιοχής μας προκάλεσε και μας επιτέθηκε με ρόπαλο· επίθεση που αντιμετωπίστηκε. Η συνέχεια εκτυλίχθηκε στη ΓΑΔΑ, με το στήσιμο του κατηγορητηρίου για τους συλληφθέντες και τον ορισμό του αυτοφώρου στις 30/12. Ενώ όμως η δίκη αναβάλλεται και η έδρα δίνει εντολή να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες, οι μπάτσοι αποφασίζουν να κρατήσουν έναν εξ αυτών γιατί είναι... μετανάστης, κρίνοντας αυτόματα -με βάση ειδική νομοθετική διάταξη- ότι είναι «επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια». Μεταφέρεται λοιπόν στο κέντρο κράτησης μεταναστών της Π. Ράλλη όπου, έπειτα από παρέμβαση αλληλέγγυων, γίνεται δεκτή η ένσταση που κατατίθεται και αφήνεται ελεύθερος.»
(Απόσπασμα από το κείμενο των 4 σχημάτων-διοργανωτών της πορείας:
από τις γειτονιές Αγ. Νικόλας, Κυψέλη, Πατήσια / αντιφασίστες-ριες από τις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας, συνέλευση no lager, αντιφασιστική δράση Κυψέλης – Πατησίων)

Η ελληνική οικονομία υπό κατάρρευση, οι πολιτικοί και κεφαλαιούχοι μεγαλοκαρχαρίες λυμαίνονται από τα υπολείμματά της, η ανεργία – στα χαρτιά – αγγίζει το 30%, η μαύρη-ανασφάλιστη εργασία ανθίζει, εργασιακά κεκτημένα καταπατώνται, οι αυτοκτονίες ανέρχονται σε χιλιάδες, το σύστημα υγείας και το εκπαιδευτικό έχουν υποτιμηθεί, η φτώχεια και ο υποσιτισμός είναι η απειλή που κάθε μέρα γίνεται πραγματικότητα για ολοένα περισσότερους από εμάς. Μέσα σε όλη αυτή τη λαίλαπα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας αντί να κατανοήσει πραγματικά τη ρίζα του προβλήματος, που δεν είναι άλλη από την ύπαρξη του καπιταλιστικού συστήματος και του κράτους, και να αντιταχθεί απέναντι στη μοίρα που της ορίζουν οι έχοντες λεφτά και εξουσία, παραμένει σταθερή να αναμασά το κουτόχορτο (που του έχουν προσφέρει κάποια χρόνια τώρα) της απόδοσης ευθύνης της κατάντιάς του στους μετανάστες. 
Ποτισμένοι, και ποτέ πλέον ανίδεοι, με ρατσιστικό μίσος προσπαθούν να το διαχύσουν σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας μας. Στους εργασιακούς χώρους, στο σχολείο, στα μμμ, στο δρόμο. Εγκληματούν καθημερινά και μόνο με τη σκέψη τους, που κατατάσσει το διπλανό σε θέση κατώτερή τους, απλά επειδή έχει άλλο χρώμα, ή δεν έχει χαρτιά, η ανήκει σε «κοινωνικά περιθωριοποιημένη ομάδα». Δε χρειάζεται κανένα δικαστήριο ή καμία δήθεν αντιφασιστική κυβέρνηση και κόμμα για να χαρακτηριστούν εγκληματίες της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και υπόστασης.
Από τα φασιστικά και πατριωτικά κόμματα, τα μμε που τόσα χρόνια ενισχύουν την εκάστοτε ρατσιστική μεταναστευτική πολιτική του κράτους και τα ρατσιστικά παραληρήματα φασιστοεπιτροπών «αγανακτισμένων κατοίκων», την εκκλησία που προφανώς ξεχνά τα περί αγάπης και αλληλεγγύης που κηρύττει η θρησκεία της, μέχρι το επίσημο κράτος που χρησιμοποιεί τους μετανάστες ως αναλώσιμο υλικό, ανάλογα με τις ανάγκες του (εργασιακά κάτεργα, αντικείμενο πολιτικής διαχείρισης συμφωνιών εντός και εκτός των συνόρων κ.α.) και τα κόμματα της επίσημης κοινοβουλευτικής αριστεράς, που το «common» το αντιλαμβάνονται, μόνο εντός των ελληνικών ορίων και αν έχεις χαρτιά, είναι όλοι τους, τουλάχιστον, για φτύσιμο.
Ο αντιφασισιστικός αγώνας δεν είναι εργαλείο για να πουλήσεις πολιτική ή για να «νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου». Πρέπει να δίνεται καθημερινά και να αντιμάχεται αυτά που γέννησαν και συνεχίζουν να τρέφουν το αυγό του φιδιού. Είναι ένας αγώνας διαρκούς, ουσιαστικής ή μεταφορικής, σύγκρουσης με το κατεστημένο, που επιζητά το διαχωρισμό και το αλληλοφάγωμα των από κάτω.
Για αυτόν τον αγώνα καλούνται να λογοδοτήσουν και να ποινικοποιηθούν οι έντεκα σύντροφοι και συντρόφισσές μας, που αποφάσισαν να ορθώσουν ανάστημα και λόγο ενάντια σε ένα φασιστικό κατακάθι της κοινωνίας μας. Η δίκη τους έπειτα από αναβολή θα γίνει στις 16/12/2014. Αυτονόητα έχουν την αλληλεγγύη και στήριξή μας και την υπόσχεση ότι και σε αυτή τη μάχη θα είμαστε όλοι μαζί.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΦΙΕΣ ΤΟΥΣ
ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ

Villa Amalias - 28/2/2014