Wednesday, April 24, 2013

Μα ότι και να κάνουν το στόμα δεν μας κλείνουν...

Κείμενο προσαχθέντων από τη σημερινή δράση στην Πρυτανεία (ΕΚΠΑ)
Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου, προβήκαμε σε δράση αλληλεγγύης προς τις δύο φιμωμένες κινηματικές δομές αντιπληροφόρησης (Athens Indymedia και Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης) στο κτίριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).
Προχωρήσαμε στην ανάρτηση γιγαντοπανό στην πρόσοψη του κτιρίου με σκοπό την ανάδειξη της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου και την καταστολή κάθε αντιστεκόμενης και αγωνιζόμενης φωνής.
Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις όλων των ειδών (ΜΑΤ, Δέλτα, Δίας και ασφαλίτες) με μία συντονισμένη και θεαματική επιχείρηση κύκλωσαν  το προαύλιο της Πρυτανείας και εισήλθαν ακόμα και μέσα σε αυτή, και προχώρησαν σε προσαγωγή όλων όσων βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην περιοχή (ακόμα και τουρίστες και άτομα που περίμεναν σε στάση λεωφορείου καθώς και σε γύρω δρόμους).
Για ακόμα μια φορά εναντιωνόμαστε στο σύγχρονο ολοκληρωτικό καθεστώς που ποινικοποιεί κάθε ενέργεια αμφισβήτησης και αντίστασης προς αυτό. Η συγκεκριμένη κατασταλτική επιχείρηση του καθεστώτος δεν μας πτοεί ούτε μας κάμπτει, ίσα ίσα μας εξοργίζει και μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στο κράτος και την εξουσία, ενάντια στην ποινικοποίηση της αδιαμεσολάβητης έκφρασης.
Καλούμε όλους και όλες αύριο, Πέμπτη 25/4 στην πορεία αλληλεγγύης προς τα μέσα αντιπληροφόρησης στο Μοναστηράκι στις 18.00
Επίσης, κάλεσμα αλληλεγγύης αύριο, Πέμπτη 25/4, στις 9.00 στα δικαστήρια της Ευελπίδων από όπου περνάνε οι 6 συλληφθέντες από τη σημερινή παρέμβαση στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών.
ΟΣΟ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗ ΣΙΩΠΗ
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ
Προσαχθέντες – προσαχθείσες, αλληλέγγυοι – αλληλέγγυες στα υπο καταστολή μέσα αντιπληροφόρησης

για συνεχή ενημέρωση σχετικά με τη σημερινή παρέμβαση στα Προπύλαια και την κατασταλτική επιχείρηση εναντίον συντρόφων και συντροφισσών
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1467157
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
ΠΟΡΕΙΑ, ΠΕΜΠΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΗ 
6μμ Μοναστηράκι
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΑΠΡΙΛΗ
10πμ πλ.Πολυτεχνειούπολης, Ζωγράφου